Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Ιουνίου η σκακιστική ημερίδα που οργάνωσε ο Σκακιστικός Όμιλος Ύδρας στο πλαίσιο των Μιαουλείων 2017, στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας.
Ο βροχερός καιρός δεν πτόησε τους φίλους του σκακιού, που συνέρρευσαν με πολύ ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στη διοργάνωση.
Η ημερίδα ξεκίνησε το πρωί με το μάθημα MasterClass από τον Πρωταθλητή Ελλάδος, GM Θάνο Μαστροβασίλη, ο οποίος μετέφερε τις γνώσεις του σε θέματα τακτικής με αναλύσεις παρτίδων.
Ακολούθησε από τον ίδιο αγώνας επίδειξης σιμουλτανέ, όπου ο Πρωταθλητής, αντιμετώπισε ταυτόχρονα 30 σκακιστές, στους οποίους όπως μας δήλωσε ο ίδιος συνάντησε ενδιαφέρουσες παρτίδες, αλλά όπως ήταν φυσικό όλες ήταν νικηφόρες για τον Θάνο Μαστροβασίλη.
Το απόγευμα επίσης στον φιλόξενο χώρο του ΙΑΜΥ πραγματοποιήθηκε το 1ο Ανοικτό Τουρνουά Ράπιντ "ΥΔΡΑ 2017", όπου συμμετείχαν αθλητές 7 συλλόγων, από τρεις περιφέρειες της Ελλάδος, καθώς και μεμονωμένοι σκακιστές που συνολικά αριθμούσαν τις 40 συμμετοχές.
Στο τέλος της βραδιάς, ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, αφού καλωσόρισε στο νησί μας όλους τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε σύντομα να γίνουν και άλλες παρόμοιες διοργανώσεις, επέδωσε αναμνηστική πλακέτα των φετινών Μιαουλείων, στον Πρόεδρο του Σκακιστικού Ομίλου Ύδρας, Αντώνη Καλογιάννη.
Τους νικητές του τουρνουά βράβευσαν στις αντίστοιχες κατηγορίες: Ο Δήμαρχος Ύδρας, Γ. Κουκουδάκης στους πρώτους της Γενικής Κατάταξης, (1ος Χρυσάφης Αργύριος ( ΑΟ. Κρανιδίου), 2ος Ιλαντζής Σπυρίδων (ΦΟ Ελληνικού), 3ος Ασβεστόπουλος Χρήστος, (Πειραϊκός ΟΣ.)
Η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, Ντίνα Αδαμοπούλου στους πρώτους Γενικής Κατάταξης Κ18, (1ος Λαύκας Ιωάννης, (ΑΟ. Κρανιδίου), 2ος Δαρδανός Εφραίμ, (Σκακιστικός Όμιλος Ύδρας), 3η Μπιχάκη Ουρανία, (Πειραικός ΟΣ).
Και ο Πρωταθλητής Ελλάδος, Θάνος Μαστροβασίλης στους καλύτερους τρεις του Σκακιστικού Ομίλου Ύδρας στη Γενική Κατάταξη (1ος Κόκκος Δημήτριος, 2ος Κεχαγιόγλου Ανδρέας, 3ος Δαρδανός Εφραίμ).
Η διοργάνωση του Σκακιστικού Ομίλου Ύδρας είχε την αιγίδα του Δήμου Ύδρας (ΚΕΔΥ) αλλά και την αμέριστη συμπαράσταση-φιλοξενία του ΙΑΜΥ, της κ. Αδαμοπούλου και του προσωπικού του Μουσείου.
Διευθυντής των αγώνων ήταν ο Πρόεδρος του Σ.Ο.Ύδρας, Αντώνης Καλογιάννης, Επικεφαλής Διαιτητής η Μαρία Σελίμου και Διαιτητής, ο Αντιπρόεδρος του Σ.Ο.Ύδρας, Κώστας Αγγελόπουλος.
Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Ύδρας, τον Κο Δήμαρχο Γιώργο Κουκουδάκη, την ΚΕΔΥ, και την αντιπρόεδρο της Κατερίνα Μαραγκού για τη στήριξη της ημερίδας.
Θερμές ευχαριστίες στη διευθύντρια του Ιστορικού Μουσείου -Αρχείου Ύδρας κα Ντίνα Αδαμοπούλου και το προσωπικό του Μουσείου για την ευγενική παραχώρηση του χώρου , όπου πραγματοποιήθηκε η ημερίδα.
Ευχαριστούμε θερμά επίσης τη Hellenic Seways, για τη χορηγία των εισιτηρίων , όπου χρειάστηκε , και για την συνεχή και αμέριστη στήριξη της στο Σύλλογό μας , σε όλα τις διοργανώσεις μας.
Επίσης ευχαριστούμε τους επαγγελματίες του νησιού , Χρήστο Μπεξή, Γιάννη Μήτσιου, για την προσφορά τους σε αναψυκτικά και σνακ για τους συμμετέχοντες, καθώς και στον κο Γιάννη Ράππα και το καφε 'Ισαλος'' , που πάντα μας συνδράμει και μας στηρίζει σε όλες τις διοργανώσεις του Συλλόγου μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύτιμη βοήθεια και στήριξη στη διοργάνωση προσέφερε η Πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ (Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Περιφέρειας Πελοποννήσου), Λίτσα Αβδούλη.
Της χρωστάμε την επιτυχια του τουρνουά. Ευχαριστούμε Λίτσα!
Το τελευταίο αλλά μεγαλύτερο ευχαριστώ ανήκει σε όλους τους σκακιστές που προσήλθαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας και αγωνίστηκαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό .
Ραντεβού στο επόμενο τουρνουά!

Φωτογραφίες

Στοιχεία τουρνουά Εδώ και Εδώ